Cozumel (2)

28 juli 2022 - Cozumel, Mexico

We hebben gekozen voor vier nachten Cozumel omdat het een fijne Caribische vibe heeft en er vooral heel veel te doen is, met name in en op het water. We hebben niet genoeg tijd om alles te doen dus ik wil heel graag horen wat jullie leuk zouden vinden! Onderstaand wat mogelijkheden en links, als jullie iets anders leuks vinden zet ik het er gewoon bij. Let niet op de details, dit zijn vaak links naar shore excursions voor cruise passagiers dus als we weten wat we willen ga ik op zoek naar een leuke lokale gids, maar dit geeft wel een idee van de mogelijkheden.

B2E1585F-97F8-40EC-A6B5-9B13E4BCA11C
Bij El Cielo (de hemel) vind je honderden zeesterren! Palancar en Columbia zijn prachtige locaties langs het rif waar we naast het mooie koraal ook tropische vissen en misschien roggen en schildpadden kunnen zien.

0048B212-109E-4F8E-B034-E748BBBF8B02
deze stond boven aan mijn lijstje, zwemmen met majestueuze pijlstaartroggen en de (totaal ongevaarlijke) nurse sharks. Maar inmiddels heb ik begrepen dat het in een omheind deel van de oceaan gebeurt, dus niet in vrijheid. Maar Stingray Beach is onderdeel van een organisatie die helpt het koraal te herstellen en zieke dieren opvangt met het doel ze weer uit te zetten indien mogelijk.

ATV jungle tour

CD27B342-2BF6-4B66-ADDC-40D3D9266709

surfen (Feline 😉)

214E8A2F-67C3-4D8A-BC1B-A4E07DFC6AA9

Een dagje Chankanaab lijkt me ook heel leuk. Dat combineert van alles.  Leuk snorkelen bij de (aangelegde) beeldentuin, meer leren over de geschiedenis van het eiland, zwemmen met manatees. Je kunt er ook duiken of snubaof sea trek doen. Of een chocolade workshop  😊

626020F0-BDDD-46EB-9A4D-648183D05D43

Op het eiland zijn twee grote tequila fabrieken waar je een toer en proeverij kunt doen. En natuurlijk Discover Mexico, ofwel Mexicodam!

Ik zal hier af en toe aan toevoegen, maar hoor graag wat jullie leuk vinden en schroom vooral niet zelf ook iets toe te voegen!

(Valladolid wordt makkelijker, hoor 😉)